Često postavljana pitanja

Koju odeću treba da nosim za pole dance trening?

Dok traje zagrevanje, možeš da nosiš helanke i majcu na bretele, ali za šipku je potrebno poneti i kraći šorcić. Radimo bose.

Zašto je potrebno izložiti toliko kože kad smo na šipci?

Zato što se kačimo za šipku, penjemo i vežbamo koristeći trenje naše kože sa šipkom. Ako ti je prekrivena koža nemoguće je raditi na šipci, samo ćeš skliznuti s nje.

Koriste li se neka sredstva za ruke?

Ukoliko se prirodno mnogo znojiš, u sali imamo tečni magnezijum. Ali, preporučujemo da se radi bez dodatnih sredstava ukoliko je moguće.

Da li smem da koristim kremu za ruke ili losion za telo na dan treninga?

Nikako, jer ćeš se jako klizati!

Koliko traje trening?

Svaki naš trening traje sat i po vremena, osim treninga istezanja nedeljom u 21h, on traje oko sat vremena.

Kakva je struktura treninga?

45min radimo ‘zagrevanje’ koji je zapravo kondicioni deo treninga na parteru u kome se razvija snaga, fleksibilnost i izdržljivost potrebna rad na šipci. Ukoliko treniraš dva puta nedeljno, na jednom treningu u nedelji je akcenat na sticanju fleksibilnosti i rade se špage, a na drugom razvijamo snagu i radimo trbušnjake, izdržaje i sklekove… Preostalih 45min treninga se radi na šipci, i uče se novi elementi, tranzicije i koreografije, u zavisnosti od nivoa grupe.

Koliko treninga ima nedeljno?

Zavisi od toga koliko puta želiš da treniraš! Kod nas se može trenirati od jednom do četiri puta nedeljno. Preporuka za početnice je da se trenira najmanje 2x nedeljno, jer je na jednom treningu fokus na razvijanju snage dok je na drugom sticanje fleksibilnosti, a oba su potrebna za rad na šipci. Ukoliko treniraš samo jednom nedeljno, ne razvijaš dovoljno fleksibilnost ili snagu, a za naše elemente na šipci su potrebna oba. Naravno, može trenirati i veći broj puta nedeljno ukoliko želiš.

Koja je cena treninga?

Što se cene tiče, ona takođe zavisi od željenog mesečnog paketa, jer se kod nas može trenirati od jednom do četiri puta nedeljno. Potrebno je dogovoriti se sa instruktorkom na početku meseca na koliko treninga želiš da prisustvuješ i definisati tvoje termine i mesečnu članarinu. Takođe imaš mogućnost da plaćaš pojedinačno po treningu, što zovemo Drop-in, ukoliko ne znaš unapred kad možeš na trening. Nazovi nas za bilo kakva dalja pitanja.

Kako da odlučim broj treninga nedeljno?

Najbolje je da zakažes svoj besplatni probni trening, pa vidiš sama kako ti se čini pole dance i posle treninga porazgovaraš sa instruktorkom o svom rasporedu i željama.

Zvuči teško! Nisam nikad ranije trenirala ništa slično, nemam kondicije, snage,fleksibilnosti… da li je ovo za mene?

Naravno da jeste, potrebna je samo želja da se počne! Naši su treninzi koncipirani tako da razvijaju od nule sve što je potrebno da savladaš rad na šipci. Nemoj da se plašiš ako nisi snažna, imaš koju kilu viška ili nisi ni malo fleksibilna, sve se to stiče na našim treninzima.

Nemam nikakvog plesnog znanja ni veštine, da li je to problem?

Nije. Sve što je potrebno se uči kod nas na treninzima, ne brini.

Kakva je politika kašnjenja?

Na trening ne sme da se kasni, jer ćeš propustiti zagrevanje. A jako je opasno raditi na šipci nezagrejan, može dovesti do povreda.

Kako otkazujem trening ako ne mogu da dodjem i ima li nadoknade?

Ukoliko nam javiš dan ranije, moći ćes da nadoknadiš trening u terminu po dogovoru u okviru istog meseca.

Moram da idem na službeni put/odmor/biću van grada. Kako onda?

Ako početkom meseca znaš termine u kojima nisi u Beogradu može da se prilagodi članarina i uplate samo treninzi na kojima ćes prisustvovati, ili možeš nadoknaditi treninge po dogovoru u nekom drugom terminu.

Šta je trening istezanja?

To je termin koji je specijalno otvoren da dalje razvijamo fleksibilnost. Jedne nedelje radimo ledja i ramena, a druge noge. Na ovom treningu se ne radi na šipci.

Da li je moguće dolaziti samo na istezanje?

Naravno!

Šta je Slobodan termin?

To je otvoreni čas koji nije vodjen od strane instruktora i gde bez nadgledanja vežbaš sama.

Videla sam da postoje razne kategorije i oblici pole dance-a. Kojim se stilom bavite u Aerial Arts-u?

Pristup šipci u našoj školi je kombinacija sporta i plesa. Mi smo gimnastika na vertikalnoj šipci sa elementima modernog plesa i baleta.

Da li se mrša i zateže telo od pole dance-a?

Naravno. Postaćeš jača, zategnutija i zgodnija, i to na zabavan način.

Kako se prijavljujem za probni besplatni trening?

Kontaktiraš nas dva-tri dana pre nego što bi došla na trening da bismo proverile raspoloživost i prijaviš se. Naći ćeš naše podatke na stranici “Kontakt”.

Da li je potrebno da se najavim za trening?

Svaka devojka ima svoju grupu i svoj termin kome pripada i koji je definisan na početku meseca. Potrebno je najaviti se samo ukoliko ne dolaziš na svoj redovni trening, ili ukoliko želiš da dodješ na još neki trening van svojih termina. U slučaju dolaska na dodatan ili nadoknadan termin, moraš da se prijaviš na vreme, zbog ograničenog broja devojaka po terminu i kvaliteta treninga.

Koliko ima šipki u sali?

Aerial Arts ima 9 šipki.

Koja je visina šipki, i koji je promer?

Visina je 4m, a debljina je 45mm. Sve naše šipke mogu da budu statične i rotacione.

Da li prodajete šipke?

Da! Kontaktiraj nas za više detalja.

Koliko ima devojaka po treningu?

Maksimalno 9, nikad ne prelazimo tu cifru,zbog kvaliteta treninga.