Zašto pole dance?

Pole dance je fitness disciplina koja spaja gimnastiku, ples, vežbe snage, izdržljivosti i fleksibilnosti. Može se reći da je u biti pole dance gimnastika na vertikalnoj šipci sa elementima modernih plesova na parteru. U okviru njega postoje tri kategorije: sportska, umetnička i egzotična. Aerial Arts razvija mešoviti stil koji kombinuje elemente sportskog i plesnog.

Bavljenje pole dance-om ne zahteva prethodno razvijenu snagu ili fleksibilnost. Upravo zato Aerial Arts ima početnicke grupe u kojima se startuje od nule i postepeno gradi sva potrebna snaga i elastičnost. Česta predrasuda je da pole dance traži vitku liniju, prethodnu fizičku spremu i formu, ili „manekenske“ kilograme. Pogrešno! Sve što je potrebno za rad na šipci i izvođenje koreografija ćete steći kod nas na treninzima! Kao što svako može otići na aerobik, plivanje ili u teretanu, tako može biti i pole dance polaznik 🙂

Prednost ovakvog tipa rekreacije je u tome što se na jako zabavan način postižu odlični rezultati u oblikovanju tela, izduživanja muskulature, sticanja vretenaste građe i gubitku viška kilograma. Dok je vaš fokus na tome kako da dovede to savršenstva svoju prvu „Zvončicu“ ili „Boomerang“ mišići se zatežu, a masne naslage tope.
U našoj školi postoji veliki izbor nivoa i vrsta treninga, i svako se može uklopiti u naš program. Imamo početne, srednje i napredne nivoe, ali i treninge za mame i juniore (imaju samo 11 godina!), treninge fleksibilnosti, koreografija i priprema za takmičenja i nastupe. Takođe nudimo mogućnost privatnih treninga i iznajmljivanja prostora zarad samostalnog vežbanja.

Da biste dobili pravu sliku o tome šta je pole dance preporučujemo da pogledate neki od naših snimaka: